Krung Thai Salon Assen

Traditionele Thaise Massage

nuat phaen boran

นวดแผนโบราณ


De Thaise bevolking zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en ze zochten hulp in de lokale tempel. Zij werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst: spirituele ondersteuning, voedingsondersteuning, kruiden en massage.

De Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie en vind zijn oorsprong ongeveer 2500/3000 jaar geleden. Boeddhistische monniken uit de Thaise hoofdstad Bangkok beoefenden de medische en spirituele massage technieken in de Wat Pho-tempel. Je vindt hedendaags in de schaduw van de reusachtige liggende gouden boeddha van 15 meter hoog en 46 meter breed de restanten van een school voor traditionele Thaise geneeskunde uit de 18e eeuw. Op de muren zijn nog de instructies voor de studenten geschilderd; op anatomische afbeeldingen laten ze zien waar zich de energiepunten van het menselijk lichaam bevinden. De studenten leerden de voorschriften vanaf de muren uit het hoofd. Overal staan standbeelden in een yogahouding.


De Traditionele Wat Pho Thaise Massage is tevens de eerste vorm van Thaise massage welke over de hele wereld officieel erkend is als geneeskunde. De Chiang Mai Traditionele Thaise Massage is in Thailand door de koning erkend als de authentieke Traditionele Thaise Massage en inmiddels ook over de hele wereld erkend en geprezen. De combinatie van energetische en fysieke aspecten is uniek aan Thaise massage, en datzelfde geldt voor de gevolgen. Deze oude massage wordt omschreven als een gift voor het lichaam (fysiek), de geest (spiritueel) en het gevoel (emotioneel). Het is een manier om ziekte te verhinderen, een hulpmiddel bij het oplossen van blokkades vóór zij zich psychisch of fysiek manifesteren, en voor het verhogen van de flexibiliteit.

Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteemwaardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage worden verholpen. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie. Het bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak verleent het een gevoel van continuïteit aan het lichaam; het zorgt voor stroming en activeert Chi (Lom).

Wilt u één van onze massage behandelingen?

Boek nu!